Настани

Охридско Еко Лето

Датум: 25.07.2017.
Локација: хотел Метропол, Охрид
Организатор: Еко-свест

Конференција за печат во Тетово

Датум: 13.10.2016.
Локација: Тетово
Организатор: Еко-свест

Годишна конференција на ИПА 2 Механизмот за граѓанските организации

Датум: 7.09.2016.
Локација: Скопје
Организатор: МЦЕО

Конференција за медиуми по повод започнување на City Tree

Датум: 13.09.2016.
Локација: Скопје
Организатор: Еко-свест

Иницијален состанок на акцијата ИПА 2 Механизам за граѓанските организации (IPA2CSO)

Датум: 04.04.2016.
Локација: ЕУ Инфо центар
Организатор: Еко-свест

Страдањата на луѓето од рудници на злато во Намибија и Бугарија

Датум: 30.10.2015.
Локација: Метаноја литературно кафе
Организатор: Еко-свест

Дебатно кино и проекција на филмот Обреновац

Датум: 15.07.2015.
Локација: Клуб на новинари Скопје
Организатор: Еко-свест

Проекција на филмот „Обреновац - сценарио за катастрофа“

Датум: 02.07.2015.
Локација: Центар за Култура - Битола
Организатор: Дебатно Кино Контра Кадар

Јавна расправа по Предлог - Законот за прогласување на Маврово за заштитено подрачје - Национален парк

Датум: 4.03.2015.
Локација: Маврово
Организатор: Министерството за животна средина и просторно планирање

Јавна трибина и дебата на тема: Колку чини животот?

Датум: 3.03.2015.
Локација: Битола
Организатор: За нас се работи

Пропаднатите 1,7 милиони евра наменети за граѓанското општ

Датум: 19.02.2015.
Локација: Скопје
Организатор: Еко-свест

Јавна расправа за Стратегијата на енергетика на Република Македонија

Датум: 02.02.2015.
Локација: Скопје
Организатор: Еко-свест

Прв консултативен состанок на ИПА механизмот

Датум: 15.12.2014.
Локација: ЕУ Инфо Центар
Организатор: Еко-свест

Забава со рисот!

Датум: 12.07.2014.
Локација: ЗОО градина, Скопје
Организатор: Еко-свест

Како ќе се програмираат ИПА II фондовите во Македонија?

Датум: 25.06.2014.
Локација: ЕУ Инфо Центар, Скопје
Организатор: Еко-свест

Работилница „Учество на граѓанскиот сектор во програмирањето на ИПА 2014-2020“

Датум: 27.02.2014.
Локација: Охрид
Организатор: Еко-свест

Протест за зачувување на НП „Маврово“

Датум: 15.02.2014.
Локација: Скопје, пред Стоковна куќа „Мост“
Организатор: Здружение на Дебарчаните во Скопје

Предизвиците на урбаниот сообраќај

Датум: 24.01.2014.
Локација: ТЦЦ Гранд Плаза Скопје
Организатор: Еко-свест

Енергетските можности на Македонија

Датум: 23.01.2014.
Локација: ТЦЦ Гранд Плаза Скопје
Организатор: Еко-свест

Марш на маски

Датум: 21.12.2013.
Локација: Плоштад Македонија
Организатор: Go Green

Конференција „Предизвиците за енергетска ефикасност во Македонија„

Датум: 17.12.2013.
Локација: Хотел Порта, Скопје
Организатор: Еко-свест

Прес конференција за извештајот за Бошков Мост

Датум: 12.12.2013.
Локација: Клуб на новинари
Организатор: Еко-свест

Екосфера на годишната средба на еколошки организации

Датум: 18.10.2013.
Локација: Дојран
Организатор: Македонски зелен центар

Средба на граѓански организации за ИПА 2

Датум: 12.07.2013.
Локација: Скопје
Организатор: Еко-свест

Работилница Екосфера- Еколошка платформа

Датум: 4.04.2013.
Локација: НУБ „Св. Климент Охридски“ Скопје
Организатор: Еко-свест

Доделување на награди за најдобри проектни идеи

Датум: 22.11.2012.
Локација: Еу Инфо Центар Скопје
Организатор: Еко-свест

Средба на жири комисијата за избор на најдобри проекти

Датум: 31.10.2012.
Локација: МКЦ Скопје
Организатор: Еко-свест

Презентација на националниот натпревар за проектни идеи

Датум: 14.09.2012.
Локација: ЕУ инфо центар Скопје
Организатор: Еко-свест

Работилница „Климатски иницијативи во Македонија“

Датум: 10.07.2012.
Локација: Скопје- Хотел Водно
Организатор: Еко-свест

Презентација на публикацијата „Интегрирано спречување и контрола на индустриското загадување: од теорија во пракса“

Датум: 28.06.2012.
Локација: Скопје, ЕУ Инфо Центар
Организатор: Фронт 21/42

Работилница со Чешки експерти

Датум: 01.06.2012.
Локација: Скопје
Организатор: Еко-свест

Работилници за ИПА

Датум: 21.05.2012.
Локација: МКЦ Инфо центар Скопје
Организатор: Еко-свест

Состанок со експерт на механизмот за поплаки и жалби при ЕБОР

Датум: 08.02.2012.
Локација: Скопје
Организатор: Еко-свест

Четврти состанок на Коалицијата "Натура 2000"

Датум: 24.01.2012.
Локација: Скопје
Организатор: Еко-свест

Работилница за граѓански организации за ИПА

Датум: 22.12.2011.
Локација: Скопје
Организатор: Еко-свест

Аукција на електронски накит на Facebook страната на Еко-свест

Датум: 21.12.2011.
Локација: Facebook страна на Еко-свест
Организатор: Еко-свест

Еко-свест во Лондон на состаноци со ЕБОР

Датум: 01.12.2011.
Локација: Лондон
Организатор: ЕБОР

Креативна работилница за изработка на накит од е-отпад

Датум: 24.11.2011.
Локација: Скопје
Организатор: Метаморфозис

Еко-свест на работилница за Балканските реки

Датум: 23.11.2011.
Локација: Скопје
Организатор: ECA Watch,EuroNatur

Презентирана Коалицијата „Натура 2000“

Датум: 16.11.2011.
Локација: Фондација Фридрих Еберт
Организатор: ЦеПроСАРД

Еко-свест ја презентираше својата работа на конференција

Датум: 11.11.2011.
Локација: Скопје
Организатор: Новинари за човекови права, WECF

Одржан трет состанок на Коалицијата "Натура 2000"

Датум: 02.11.2011.
Локација: Скопје
Организатор: Еко-свест

Состанок на Коалицијата „Натура 2000“ на 20.09.2011

Датум: 20.09.2011.
Локација: Скопје
Организатор: Еко-свест

Одржан првиот состанок на Коалицијата "Натура 2000"

Датум: 20.06.2011.
Локација: Скопје
Организатор: Еко-свест

Се отвори системот за изнајмување велосипеди

Датум: 28.07.2010
Локација: Скопје
Организатор: Еко-свест

Бројот на ГМО слободни зони и во источниот дел на Македонија расте

Датум: 08.05.2009
Локација: Василево
Организатор: Еко-свест

Расте семејството на ГМО слободни зони во Македонија

Датум: 06.04.2009
Локација: Валандово
Организатор: Еко-свест

Прогласена уште една ГМО слободна зона

Датум: 12.02.2009
Локација: Вевчани
Организатор: Еко-свест

Соработка со медиумите и во 2009 година

Датум: 05.01.2009
Локација: Скопје
Организатор: Еко-свест

И Могила се прогласи ГМО слободна зона

Датум: 01.12.2008
Локација: Могила
Организатор: Еко-свест

Јавна расправа по повод изградба на Автопатот Демир Капија- Смоквица

Датум: 10.06.2008
Локација: Демир Капија
Организатор: Министерството за животна средина и просторно планирање

Работилница „Нафтоводи- закани наспроти придобивки“

Датум: 29.05.2008.
Локација: Скопје
Организатор: Еко-свест

Филмски фестивал по повод Денот на Планетата Земја

Датум: 21.04.2007
Локација: Скопје
Организатор: Еко-свест