Вести

04.10.2016. - Се оддржа првата експертска конференција „Скапоценостите на Македонија“

Домашни и странски експерти ја изразија својата сериозна загриженост за иднината на уникатниот биодиверзитет во Охрид- Преспа регионот...

7.09.2016. - Повик за проектни идеи од локални иницијативи за решавање на проблемот со загадувањето на воздухот во Скопје

Еко-свест објавува повик до локалните неформални иницијативи од Скопје ...

2.06.2016. - Прв повик за доделување грантови во рамките нa ИПА 2 механизам за граѓанските организации (IPA2CSO), Реф. бр. IPA2/GS-01

ИПА 2 Механизмот за граѓанските организации, објавува: Прв повик за доделување грантови...

25.04.2016. - Покана за турнеја на кајакарите по балканските реки

Покана за турнеја на европските кајакари по балканските реки во НП Маврово на 4 и 5 мај...

22.04.2016. - Одбележување на Денот на планетата Земја во ОУ „Гоце Делчев“ во Скопје

По повод 22 април, Денот на планетата Земја, Еко-свест одржа предавање на учениците од I одделение од ОУ „Гоце Делчев“ од Скопје....

Настани

Конференција за печат во Тетово

Датум: 13.10.2016.
Локација: Тетово
Организатор: Еко-свест

Годишна конференција на ИПА 2 Механизмот за граѓанските организации

Датум: 7.09.2016.
Локација: Скопје
Организатор: МЦЕО

Конференција за медиуми по повод започнување на City Tree

Датум: 13.09.2016.
Локација: Скопје
Организатор: Еко-свест

Иницијален состанок на акцијата ИПА 2 Механизам за граѓанските организации (IPA2CSO)

Датум: 04.04.2016.
Локација: ЕУ Инфо центар
Организатор: Еко-свест

Страдањата на луѓето од рудници на злато во Намибија и Бугарија

Датум: 30.10.2015.
Локација: Метаноја литературно кафе
Организатор: Еко-свест

Етнар

Калкулатор 2050

Save the Blue Heart of Europe

Ekosfera

natura

Toxic

PPP

Eko stav